Известие

Collapse
No announcement yet.

чип- мнения

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• чип- мнения

Извинявам се на колегата че питам в неговата тема да не пускам друга да питам и аз някой чипосан с 1.8тс 16в 144 коня какви са отзивите,че сериозно съм решил да ъпдейтна красавицата?Благодаря предварително!
    алфа 156 1.8тс16v

Аз съм с чип както се вижда в подписа. Разлика има. Не е голяма но я има и колата става по приятна за каране. Някак си по-лекичко си върви и ускорява. По се усеща разликата обаче когато си карал чипосана и седнеш с обикновена. С хубавото бързо се свиква по принцип
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
      Аз съм с чип както се вижда в подписа. Разлика има. Не е голяма но я има и колата става по приятна за каране. Някак си по-лекичко си върви и ускорява. По се усеща разликата обаче когато си карал чипосана и седнеш с обикновена. С хубавото бързо се свиква по принцип
      От 0-100 нерил ли си я с колко пада. и макс скорост ?

Comment

Първоначално публикувано от Djalev Покажи съобщение
        От 0-100 нерил ли си я с колко пада. и макс скорост ?
        Нищо не съм мерил.

Comment

Първоначално публикувано от fuji Покажи съобщение
          Извинявам се на колегата че питам в неговата тема да не пускам друга да питам и аз някой чипосан с 1.8тс 16в 144 коня какви са отзивите,че сериозно съм решил да ъпдейтна красавицата?Благодаря предварително!
          слагай, няма да съжаляваш
          Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
          Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
          Lancia Ypsilon '02

Comment

Първоначално публикувано от KirilSol Покажи съобщение
            слагай, няма да съжаляваш

п.с. но внимавай при кого го слагаш
            Last edited by mik mik; d.m.y г., 18:38.
            Alfa Romeo 147 "Selespeed"
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
              15,20?!?!
              4-5 -да...15-20... твърдо не
              Иначе това за разхода е вярно донякъде, но зависи от ремапа всичко.При мен беше с 0.5л твърдо надолу...
              Иначе най-добре се усеща между 2 и 4000об/мин промяната....
              колко пара излиза едно такова ремапване щом е оферта да си направа
              sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
              Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
              Ramstein - Benzin
              https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Пробвай в раздел продава !

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
                  1.6 става доста приятен след чипосване . Моята незнам Бобо какъв чеп и беше правил , но отиваше към 8000 об. Разхода ми падна с 1 кило . Предпазва се и мотора от бедни смеси във високи обороти Абе къде не сте ги дали тия 300 лева ? Замислете се колко пари може да спестите от ремонт на двигателя , само срещу 300 лева
                  Ти сега искаш да ни убедиш че след чип...турбина, съединител и двигател стават вечни??
                  sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                    Ти сега искаш да ни убедиш че след чип...турбина, съединител и двигател стават вечни??
                    Не, надали Бобо има вълшебна пръчка
                    Колегата искаше да каже, че TS, който обеднява във високите оборите, може да се предпази от раждане, когато му се сложи чип.
                    А колкото до дизела ... нещата доста се променят и започваш да караш много приятна кола

То не може хем така и иначе
                    Ако искаш POWER, даваш повече пари. Ако не искаш, подместваш се в средната лента (образно казано) и си ОК
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
                      ..........А колкото до дизела ... нещата доста се променят и започваш да караш много приятна кола

.....................
                      Ако искаш POWER, даваш повече пари. Ако не искаш, подместваш се в средната лента (образно казано) и си ОК

От около месец съм "чипосан" и е нещо мнооооооого по-различно.
                      Отдели малко парички и ще видиш за какво става въпрос- "Пълна промяна"
                      Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                      Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
                        От около месец съм "чипосан" и е нещо мнооооооого по-различно.
                        Отдели малко парички и ще видиш за какво става въпрос- "Пълна промяна"
                        Ти имаш турбина. При теб ралзиката е голяма. При него няма да усети много. Просто мотора ще реагира малко по-добре. Примерно на включен климатик ще върви така както сега на изключен. Долу горе това е ралзиката.

Comment

Да сумираме темата!
                          Колегите, които са с чипнати коли, наблюдават леко, но усезаемо скокване на количката особено в ниските оборите, от 0,5 до 1,0 литра намален раход!
                          Твърди се още че под контрола на чипа в двигателя влиза по правилна смес, което води до “по-дълъг живот“ на мотора.

До тук всичко звучи доста интригуващо!

А кво става, когато в колата има сложена газова? Наблюдават ли се същите характеристики или те са само на бензин, защото чипването важи само за ЕКУ-то?
                          Opel Corsa B
                          Opel Tigra
                          Mercedes A 160
                          Mercedes A190 AMG
                          Alfa Romeo 147 1.6 ts
                          http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233669

Comment

Първоначално публикувано от hektor Покажи съобщение
                            Да сумираме темата!
                            Колегите, които са с чипнати коли, наблюдават леко, но усезаемо скокване на количката особено в ниските оборите, от 0,5 до 1,0 литра намален раход!
                            Твърди се още че под контрола на чипа в двигателя влиза по правилна смес, което води до “по-дълъг живот“ на мотора.

До тук всичко звучи доста интригуващо!

А кво става, когато в колата има сложена газова? Наблюдават ли се същите характеристики или те са само на бензин, защото чипването важи само за ЕКУ-то?
                            И да и не Разлика на гз ще има защото така или иначе аванса ще се вдигне при смяна на картата ,а места на газ можеш да си я настройваш като поискаш т.е на газ също може да се очаква подобрения но на бензин подобрението ще е доста по осезаемо защото на бензин ще се обогати малко и сместа. И всичко това ще се случи ако тунерите които я прявят си разбират от работата ако ли не промяната ще е малка а мож еи по зле да стане.
                            156 1,8 ТS 99
                            Nissan Murano 2005

Comment

може ли да се получи така, че чипната колата да не върви добре
                              настройките на обороти да бягат и др такива
                              т.е. да създава проблеми
                              питам за бензинови двигатели без газова уредба

Comment

Working...
                              X